Permanente Make-up

PERMANENTE MAKE-UP

Permanente Make-up

Met meer dan 25 jaar ervaring en expertise op het gebied van permanente make-up hoort het instituut tot de absolute top

​Ik sta sinds 1993 in het vak, waarvan ik de eerste 10 jaar voor een dermatoloog gewerkt heb. Daar heb ik enorm veel ervaring en kennis kunnen opdoen die ik tot op de dag van vandaag nog steeds gebruik in mijn salon.

Ik heb mij in de loop der jaren vooral toegelegd op Permanente Make-Up en gelaatsverzorgingen. Ik vind het belangrijk dat ik steeds bijschool, ook in het buitenland en altijd van de allernieuwste technieken en producten op de hoogte ben.

Door de vele jaren ervaring heb ik een grote bagage aan kennis in de kleurenleer en voel ik elke vorm in en van het gelaat heel goed aan. De technieken zijn de laatste jaren enorm verbeterd waardoor de resultaten ook alsmaar mooier en natuurlijker zijn geworden.

Permanente Make-Up is met een fijne naald een natuurlijk pigment in de huid aanbrengen waardoor je een accent kan leggen aan de ogen, wenkbrauwen en de lippen. Deze techniek was oorspronkelijk bedoeld voor mensen die een allergie hadden ontwikkeld of voor lensdragers maar tegenwoordig wil en kan iedereen er gebruik van maken. De huid wordt tijdens de behandeling verdoofd met een zalf waardoor het prikken verdraagbaar is. Permanente Make-up wordt niet echt als pijnlijk ervaren maar eerder als irritant en ongemakkelijk. Na de behandeling is de huid wat rood en gezwollen wat meestal vlug verdwijnt. Een bijwerking is steeds nodig om de houdbaarheid te kunnen verlengen en eventueel wat aanpassingen uit te voeren. Om een zo mooi mogelijk eindresultaat te bekomen, bespreken we eerst uitvoerig de kleur, dikte van de lijn en de vorm.

Na het genezingsproces dat meestal enkele dagen duurt, is het dan nog enkel genieten van het eindresultaat en het gemak!

Bekijk het aanbod

PERMANENTE MAKE-UP

Wat is Permanente Make-up

Een extra woordje uitleg en veel gestelde vragen:

Permanente Make-Up heeft vele voordelen! Je hebt er jaren plezier van als het door de juiste persoon is aangebracht.

Het is een pigmentatiemethode om langdurig een natuurlijke make-up aan de ogen, lippen en wenkbrauwen te verkrijgen en zo de gelaatsexpressie te accentueren en het opmaakritueel van elke vrouw te vergemakkelijken.

Er zijn geen nadelen aan verbonden. Je ziet er altijd goed uit en het bespaart ‘tijd’. Als je eenmaal het comfort ervan hebt ervaren, kan je gewoon niet meer zonder.

Oorspronkelijk is deze techniek ontwikkeld voor lensdragers en mensen met een gevoelige en allergische huid, maar tegenwoordig is het toegankelijk voor iedereen. De kans dat je op deze inkt een allergische reactie krijgt is quasi onbestaand. Treedt er na de behandeling toch een allergische reactie op dan is deze het gevolg van de latexhandschoenen of de zalf van de nabehandeling. Ik heb reeds meer dan 25 jaar ervaring in deze techniek en heb nog nooit iemand op de inkt zien reageren!

De huid wordt verdoofd met een zalf en deze kan tijdens de behandeling steeds bijverdoofd worden om het pigmenteren zo aangenaam mogelijk te maken. Het wordt trouwens niet echt als pijnlijk ervaren maar eerder als raar en irritant. De gevoeligheid van het pigmenteren hangt af van verschillende factoren: het huidtype, stress, vermoeidheid, ongesteldheid, hoofdpijn, lage pijngrens en de te behandelen zone. Het is aangeraden om lenzen uit te doen en gedurende 1 a 2 dagen een bril te dragen. Best is ook om 24u voor de behandeling geen alcohol of bloedverdunners te nemen. Het bloed wordt dunner waardoor de gevoeligheid en de kans op zwelling kunnen verhogen. Er is echter ook een kans dat het pigment daardoor niet zo goed wordt opgenomen. Koffie werkt dan weer oppeppend waardoor de verdoving minder goed kan werken. Drink liever wat appelsap. Dat verdikt het bloed waardoor de pigmentopname optimaal wordt.

Raadpleeg steeds je arts bij gebruik van bloedverdunners, bij diabetes en bij zwangerschap. De behandeling is in deze gevallen meestal geen enkel probleem maar de goedkeuring van de arts is noodzakelijk.

Na het pigmenteren ziet het resultaat er aanvankelijk zwaarder en donkerder uit. Dit is volkomen normaal. De huid staat meestal wat gezwollen en er treedt een lichte roodheid op. Deze verdwijnt meestal de dag erna. Na het genezingsproces wordt de lijn fijner en zachter van kleur. Dit is meestal na 4 a 5 dagen. De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelende zone, de bijwerking die nodig is na 3 maanden verloopt vlotter. De bijwerking is zeer belangrijk voor een mooi en langdurig resultaat. Er kunnen dan ook nog kleine aanpassingen gebeuren. Tijdens het genezingsproces moet men voorzichtig zijn met de gevormde korstjes. Deze moeten spontaan lossen. Gedurende deze periode mag men enkel deppen op de behandelde zone en deze zacht houden met zalf. Bovendien is zwemmen, sauna, zonnebank en het gebruik van mascara en oogshaduw tijdens deze periode verboden.

Kies nooit voor een te opzichtig resultaat. De Permanente Make-Up blijft toch enkele jaren aanwezig. We worden allemaal een dagje ouder en de mode is haast niet bij te houden. De bedoeling van Permanente Make-up is een accent leggen in het gelaat en zeker geen avond make-up aan te brengen. Er wordt zeker rekening gehouden met de wensen van de klant.

Bekijk het aanbod

Wat is Permanente Make-up
Is PMU hetzelfde als een tatoeage?

PERMANENTE MAKE-UP

Is PMU hetzelfde als een tatoeage?

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen Permanente Make-Up en een tatoeage?

De pigmenten verschillen van samenstelling. Bij Permanente Make-Up spreken we over ‘natuurlijke huidvriendelijke pigmenten waardoor de kans op een allergie aanzienlijk kleiner of bijna onbestaand is. We werken minder diep in de huid, enkel in de bovenste huidlaag, daar waar de lymfeklieren actief zijn. Deze breken de pigmenten langzaam af waardoor de Permantente Make-Up vervaagt en op termijn verdwijnt.

De huid in het gelaat is zeer dun waardoor het pigment ook kan vervagen door de blootstelling aan UV-licht.

Bij een tatoeage gebruikt men synthetische inkt die niet door de huid kan worden afgebroken. Men werkt ook dieper in de huid. Deze inkt blijft veel langer zichtbaar maar is zeker niet kleurvast doordat deze ook wordt blootgesteld aan UV-licht en van kleur kan veranderen en vervagen.

Bekijk het aanbod

PERMANENTE MAKE-UP

Mogelijkheden en nabehandeling

Permanente Make-Up aan de ogen

Steeds vaker wordt dit door artsen aangeraden omdat je zo irritatie en ontstekingen als gevolg van traditionele make-up kan uitsluiten. Mensen met gevoelige ogen en een allergische huid ondervinden zeer vlug de voordelen. Vlak na de pigmentatie zijn de ogen wat rood, gezwollen en is het aangebrachte pigment zeer donker.

Na de behandeling kan je zelf prima met de auto rijden en de dag erna weer gewoon gaan werken. De zwelling verdwijnt meestal erg vlug en het pigment verlicht na een 4 à 5 dagen. Zolang de korstjes aanwezig zijn, is voorzichtigheid de boodschap.

Na 2 à 3 jaar dient de kleur te worden opgefrist om het resultaat zo optimaal mogelijk te houden. Er is dan nog steeds een mooie make-up aanwezig maar de kleur wordt grauwer en minder intens. Je kan langer wachten met de bijwerking maar dan moet je rekening houden dat er meer prikwerk is en dat we meer pigment nodig hebben waardoor de bijwerking duurder wordt.

Permanente Make-up aan de wenkbrauwen

De wenkbrauwen zijn zeer bepalend voor de gelaatsexpressie en hebben een verjongend effect in het gelaat. Ze hebben een liftende werking. Mooie wenkbrauwen zijn een echte trend. We gebruiken hier de powderbrow-techniek voor, wat ervoor zorgt dat we een mooie natuurlijke wenkbrauw kunnen creëren.

De eigen wenkbrauw wordt eerst in model gezet, daarna wordt de te pigmenteren wenkbrauw uitgemeten en uitgetekend. We zetten een zachte schaduw tussen de eigen haartjes in. Hoe meer eigen haartjes nog aanwezig hoe natuurlijker het resultaat, bij weinig of geen eigen haartjes is het resultaat altijd kunstmatiger.

Er is steeds een bijwerking nodig na 3 maanden om zo een optimaal resultaat te kunnen garanderen.
Deze techniek oogt zeer natuurlijk zoals een zacht poedereffect. Er is een jaarlijkse opfrisbeurt nodig om het resultaat mooi te houden.

Permanente Make-Up aan de lippen

Het is de bedoeling om weer mooie gevormde lippen te krijgen. Dit kan door enkel een contour te accentueren of de volledige lippen in te kleuren. Als je voor de lipcontour gaat heb je echter wel de keuze tussen een subtiele of een erg uitgesproken liplijn. Kies je voor Full lips dan gaan we voor een natuurlijke look. Dit geeft ook de mogelijkheid om de mond te corrigeren. De lippen worden volledig ingekleurd waardoor we de mond kunnen vergroten en de asymetrie wegwerken. Deze techniek in een donkere kleur toepassen komt heel “zwaar” over en raden we eerder af. Vlak na het pigmenteren lijkt de kleur erg donker en komt de natuurlijke asymetrie fel naar voor omdat de lippen niet overal even fel zwellen. Dit verdwijnt na het genezingsproces (ongeveer 4 dagen). Eerst vervaagt de kleur heel fel en dan warmt deze geleideljk op door onze lichaamstemperatuur. Lippen zwellen erg op maar genezen vlug.

Als men regelmatig last heeft van herpes aan de lippen (koortsblaren) is het raadzaam om eerst medicatie in te nemen. Houd altijd rekening met restlittekentjes aan de lippen ten gevolge van herpes. Op deze plaatsen kan de kleur moeilijker pakken. Een natuurlijke contour is dan ook bij deze personen raadzaam.

De lippen dienen na de behandeling goed vettig gehouden te worden. Kleine ongelijkheden kunnen steeds bijgewerkt worden maar er zijn wel grenzen. Het is echter niet mogelijk een andere contour te creëren. De lippen genezen doorgaans vrij vlug. Om de kleur mooi te houden laat je ze best om de 2 jaar bijwerken.

Nabehandeling:

Na de behandeling vragen we even geduld te hebben tot de zwelling en de korstjes weg zijn om daarna te kunnen genieten van het mooie resultaat en het gemak.

De duur van de naverzorging is afhankelijk van de plaats waar de Permanente Make-up is aangebracht. Er wordt gevraagd om een zachte zalf aan te brengen, voorzichtig te zijn met de korstjes, geen make-up te gebruiken en natuurlijk zijn zon-of zonnebank, zwemmen en sauna verboden.

Aarzel niet om contact te nemen indien er nog vragen of onduidelijkheden zouden zijn, ik sta je graag te woord!

Bekijk het aanbod

Mogelijkheden en nabehandeling